Wat is Fittergy Sportvasten?

Fittergy Sportvasten

Wil je je lichaam een nieuwe impuls geven en je vetverbranding activeren? Een paar kilo afvallen en je conditie verbeteren? Dan is de 10-daagse Sportvastenkuur iets voor jou!

Sportvasten is een krachtige methode gericht op het beïnvloeden van je stofwisseling, zodat er een duurzame switch van suiker- naar vetverbranding tot stand komt.

 

De Fittergy Sportvastenkuur kan je leven veranderen…

Sportvasten is niet een kuur om even erbij te doen om snel af te vallen. Het vergt vastberadenheid, toewijding en al een basisconditie. Alleen serieus gemotiveerde mensen zullen grote successen behalen bij het volgen van het traject.

Door de metabole switch wordt het lichaam zodanig geprikkeld, dat het meer energie uit vet gaat halen en minder uit suiker. Met als gevolg een afname van overtollig vetweefsel en een verminderde behoefte aan suiker. Het resultaat van de switch is verbluffend: je wordt blijvend fitter, slanker en vitaler in 10 dagen!

IMG_3341

Welk resultaat kun je verwachten?

Tijdens de kuur vallen mannen gemiddeld 4 tot 6 kg af en vrouwen 2 tot 4 kg. En dat is niet het enige resultaat. Na de kuur blijft je lichaam in de vetverbrandingsstand en gaat het afvallen door tot je lichaam een natuurlijk evenwicht bereikt.

De eerste tussenresultaten van wetenschappelijk onderzoek wijzen uit dat mannen na 6 maanden bijna 9 kilo lichter zijn en vrouwen bijna 6 kilo.

Je vetverbranding gaat omhoog en na de kuur zul je je gezonder, stabieler, fit en vol energie voelen.

 

Professionele begeleiding

Onder de professionele begeleiding van Renate van Beek, gediplomeerd Fittergy Sportvastencoach, word je sportvastentraject op maat samengesteld, passend bij je behoeften en mogelijkheden. Door deze persoonlijke begeleiding ben je ervan verzekerd dat de kuur correct wordt uitgevoerd en dat het maximale resultaat wordt bereikt.

Indien je lichamelijk en geestelijk gezond bent, bereid bent om te blijven sporten en rekening kunt houden met voedingsaanpassingen, is sportvasten dé manier voor het bereiken van een blijvend slank, fit en vitaal leven.

 

Metabolic Switch product

Tijdens het sportvasten gebruik je het Metabolic Switch product om de switch gemakkelijker en effectiever te kunnen maken. Sportvasten, dat wordt aangeprezen als ‘de meest krachtige trainingsmethode om het lichaam zichzelf te laten vitaliseren’, is echter niet voor iedereen geschikt.

Als je niet sport en geen goede basisconditie hebt, zul je dit eerst op moeten bouwen, daar kan Renate je bij helpen. Je mag niet ziek zijn of bepaalde medicijnen gebruiken. Ook moet je bereid zijn te blijven sporten na de kuur en bepaalde, eenvoudige voedingsrichtlijnen te volgen. Daarom ontvang je na afloop van de kuur een persoonlijk voedingsadvies en de „Keep The Switch richtlijnen.”

IMG_3686

 

Is Fittergy Sportvasten iets voor jou?

Sportvasten geeft het meeste resultaat bij sportieve mensen die sterk gemotiveerd zijn en doorzettingsvermogen hebben.

Om erachter te komen of deze methode voor jou geschikt is, kun je onderstaande vragen beantwoorden. Deze geschiktheidstest doorloop ik ook nog een keer met je tijdens het intake-gesprek.

 

Geschiktheidstest

Pak pen en papier en beantwoord onderstaande vragen met JA of NEE:

  • Ben je echt gemotiveerd je leven te veranderen en te starten met sportvasten om af te vallen, vitaler te worden en betere sportprestaties te kunnen leveren?
  • Ben je in staat tijdens de laatste afbouwdag, de vastendagen en de eerste opbouwdag minder hard te werken of vrij te nemen (bv een lang weekend)?
  • Ben je in staat 30 minuten achtereenvolgens te sporten?
  • Gebruik je geneesmiddelen (met uitzondering van de anticonceptiepil)?
  • Ben je onder behandeling van een arts voor een ziekte?
  • Heb je nu of in het verleden te kampen gehad met een eetstoornis?
  • Ben je van plan ook na de sportvastenkuur te blijven sporten?

Als je de eerste drie vragen èn de laatste vraag met JA hebt beantwoord en geen medische issues hebt, ben je geschikt om te sportvasten. Gebruik je medicijnen of ben je onder behandeling van een arts? Stuur me dan een email met een korte toelichting. Ik leg je situatie dan voor aan een sportvasten-arts en misschien kun je toch deelnemen. Bij een eetstoornis raad ik je af de Sportvastenkuur te doen.

 

De Fittergy Sportvastenkuur, hoe werkt het?

Omdat iedereen anders is bespreken we samen tijdens een uitgebreide intake hoe de sportvasten kuur er voor jou uit gaat zien in je eigen persoonlijke sportvasten programma. Er kunnen aanpassingen gemaakt worden in training en voeding om het voor jou beste resultaat te bereiken. Daarbij doen we een aantal testen en ontvang je van mij de benodigde voedingssupplementen om je te ondersteunen tijdens de kuur met alle bijbehorende informatie.

Afbouwdagen, sapvasten en opbouwdagen

De sportvasten kuur begint met drie afbouwdagen, waarin specifieke aanpassingen in de voeding worden gedaan. Daarna volgen een tot drie dagen sapvasten. In de daarop volgende vier opbouwdagen wordt de voeding langzaam weer opgebouwd.

Tijdens de kuur wordt elke dag 20 tot 30 minuten op een bepaalde intensiteit gesport. Voor iedereen met een redelijke basisconditie zal dit geen probleem zijn. Tijdens de kuur hebben we elke dag contact.

Natuurlijk wil ik weten hoe het met je gaat, mogelijke vragen kan ik meestal meteen beantwoorden en eventuele moeilijkheden tijdens de kuur kunnen worden opgelost. En omdat sportvasten niet altijd makkelijk is natuurlijk om je aan te moedigen!

 

De metabolic switch

De afbouw van de voeding in combinatie met sporten zorgt voor het verdwijnen van de voorraden suiker in je spieren. Hierdoor worden je spieren gedwongen om over te schakelen naar het gebruiken van vet. Deze zogeheten ‘metabolic switch’ van suikers naar vetten zorgt voor geweldige veranderingen in je lichaam.

Natuurlijk is het grote gewichtverlies voor de meesten al fantastisch en misschien wel het belangrijktste doel. Maar een flinke toename van je lichaamsconditie en vitaliteit en een vermindering van het risico op allerlei ziekten zijn dat zeker ook!

De speciaal ontwikkelde voedingssupplementen die je gebruikt tijdens de sportvastenkuur helpen het lichaam om de omschakeling makkelijker te kunnen maken. Daarbij zorgen de supplementen ervoor dat je de kuur makkelijker kunt volhouden. Het hongergevoel wordt iets onderdrukt en het lichaam wordt beschermd tegen spierafbraak en een eventueel tekort aan voedingsstoffen dat zou kunnen ontstaan door het vasten.

Tijdens de kuur word je met urinetesten begeleid, waarmee gemeten wordt in hoeverre de “metabolic switch” al is gemaakt en het lichaam echt van suikerverbranding is overgeschakeld naar vetverbranding.

Meer informatie over Fittergy Sportvasten en hoe je jouw ideale doelstelling behaalt? Neem dan vrijblijvend contact op met Renate. Bezoek ook de algemene site:

www.fittergy.nl