Bootcamp

 

BOOTCAMP: door Bonny&Renate van Beek

De perfecte combinatie, zowel privé als binnen onze Bootcamp trainingen! 

Waarom?

Bonny: “Omdat ik ruime ervaring heb binnen defensie. Zo heb ik 7,5 jaar bij de Luchtmobiele Brigade -een snel inzetbare eenheid van de Koninklijke Landmacht- gewerkt en 4 jaar bij het Korps Commando Troepen (Special Forces). Ik heb onder vele extreme omstandigheden de meest uitdagende opleidingen, trainingen, uitzendingen en oefeningen gedaan en trainingen gegeven.  Ik weet hoe het is om verder te gaan, daar waar anderen stoppen. Binnen onze Bootcamp-trainingen weet ik anderen te motiveren en te prikkelen om net dat stapje verder te zetten, waar ze eigenlijk willen opgeven.”

Renate vult dit met haar passie voor sporten en haar jarenlange scholing en ervaring in de Sport-, Fitness- en Gezondheidsbranche haarfijn aan.

Bootcamp groepstraining is begin deze eeuw ontstaan in Amerika en afgeleid van de trainingen uit het Amerikaanse leger. Het bestaat uit een combinatie van looptraining, intervaltraining en krachttraining. Onze “reguliere” Bootcamp trainingen worden buiten gehouden in het Euromastpark te Rotterdam, in de stad (Urban Bootcamp), maar ook op het strand (Beach Bootcamp) en we geven trainingen op de survivalbaan. De training bevat oefeningen waarbij het eigen lichaamsgewicht wordt gebruikt, zoals opdrukken, sit-ups, squats en lunges. Daarnaast maken we veel gebruik van onze materialen zoals autobanden, zandzakken, houten palen, bakstenen etc.

Speciaal voor de dames is er gedurende de zomermaanden Bikini Body Bootcamp/BBB…(deze lessen worden door Renate gegeven)

De effecten van deze outdoor trainingen van 45 minuten (inclusief goede warming up en cooling down) zijn: het verbeteren van het uithoudingsvermogen, coördinatie, souplesse, vetverbranding (vermindering gewicht en vetpercentage), krachttoename en de trainingen zijn ontwikkeld om mensen te motiveren om net iets verder te gaan dan wat ze in een sportclub zouden doen. Je leert je grenzen verleggen en je doorzettingsvermogen wordt enorm verbeterd.